Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2017
Ing. Luboš Káně

Zajímavou, leč dost drahou zkušenost získal jeden stavebník rodinného domu v obci blízko Prahy. Koupil si starší domek ve svahu, u kterého byla připravena základová deska pro zamýšlené rozšíření domu. Na okraji desky ke svahu stála v době koupě domu betonová opěrná zeď. Nový majitel využil základy pro novou přístavbu.

Chybné založení přístavby

Vybíráme z našich referencí

Bytové objekty byly realizovány v první polovině 60. let jako objekty systémové výstavby panelových domů. Technologie provedení objektů je dána použitím konstrukční soustavy T 02 B. V rámci revitalizace sídliště bylo třeba zajistit projekční činnosti související s dodatečným zateplením komplexu bytových domů s využitím dotačního titulu ZÚ.

Komplex BD v části Sídliště, Praha – Radotín
Vybíráme z našich publikací
dektime 2019/10 SKLADBY PODLAH S TEPLOVODNÍM VYTÁPĚNÍM
Ing. Lukáš Rundt
Podlaha s teplovodním vytápěním se typicky skládá z nosné, hydroizolační, tepelně izolační, zvukově izolační, montážní, roznášecí, separační a nášlapné vrstvy. V první části článku si popíšeme, co musí jednotlivé vrstvy konstrukce od té nejspodnější po tu nejvrchnější podle platných technických předpisů splňovat. V druhé části jsou prezentovány systémy pokládky teplovodního vytápění, které těmto kritériím vyhoví.